Virtuvė ant ratų arba gurmano puota kelionėje

Kelionės metu visai nesinori suktis prie puodų. O dažnu atveju tam nėra nei galimybių, nei laiko. Visgi, pilvas atostogų nepripažįsta, o iš jo sklindantys orkestrai skatina priimti originalius ir greitus sprendimus. Kad ilgai sukti galvos nereikėtų verta prisiminti keturias taisykles, kurios padės kelionėje maitintis kaip gurmanams ir nenustekenti piniginės kemperių nuomos metu.

Geriau mažiau, nei per daug

Pirma ir pati svarbiausia taisyklė – neapkrauti skrandžio. Vos automobilis, kemperis, traukinys arba autobusas pajuda iš vietos - vieną po kito ragaujame įvairius užkandžius. Vaišinamės, vaišiname kitus, o vėliau stojame papietauti ir pasmaližiauti. 

Kelionių entuziastai pataria besaikių užkandžių vietoje suplanuoti keletą sustojimų, kurių metu galėsite pavalgyti ir pailsėti. Maisto ruošimas ir valgymas turėtų taptu Jūsų atostogų vienu iš ritualų. 

Prieskonių galia

Keliaujant po egzotiškus kraštus greitai gendantys produktai nėra pats tinkamiausias pasirinkimas. Jau nuo senovės, šalyse, kuriose saulė beveik ištisus metus spigina 28 C karščiu, maistą šviežią išlaikyti bandydavo prieskonių pagalba. Eksperimentai su prieskoniai gali net ir iki kaulo žinomus receptus paversti naujų pojūčių ir fiesta skonio receptoriams. 

Eksperimentai 

Visiškai suprantama, kad keliaujant norisi pažinti svečios šalies papročius ir tradicijas. Vienas iš būdų tai padaryti paragauti vietos virtuvės šedevrus. Tačiau dar kraunantis lagaminus skirkite laiko informacijos paieškai apie kelionės tikslą.  Penkios minutės ir turėsite dešimtis ar net šimtus nacionalinių patiekalų variacijų. Iš jų išsirinkus paprasčiausią variantą kelionės draugus galėsite nustebinti dar viena vakaro pramoga – naujo patiekalo gamyba. Nieko nėra nuosabiau nei bendravimas su draugais prie vyno taurės, kai nosį kutena gardūs aromatai iš čirškančios keptuvės. Kemperio virtuvėlė yra pilnai tam skirta – ekspermentuokite ir pamaloninkite savo kompaniją skaniausiais patiekalais.

Didesnis lankas nuo kavinių

Ir paskutinė, bet ne ką mažiau svarbi taisyklė. Jeigu per atostogas vis svarstote kur prašvilpia pinigai, paskaičiuokite kiek kartų per dieną einate pietauti į kavinę arba restoraną. Viešojo maitinimo įstaigos yra vienas didžiausių atostogų biudžeto liūtų. 
Tačiau kviečiame mesti kavinėtojams iššūkį. Nusukime tris ar keturis kilometrus nuo turistinių maršrutų. Greičiausiai pirmoje rastoje parduotuvėje per 15 min. apsipirksite vietos produktų, gausite patarimų ir receptų skaniausiai vakaro puotai iškelti. O taip pat sutaupysite ne menką sumelę kitų metų atsotogoms ant ratų. 

Žinoma, lengviausia klaviatūroje spaudyti patarimus. Todėl rekomenduojame labai daug kartų išmėgintą ir itin gerų vertinimų sulaukusį patiekalo receptą. 

  • Tunas aliejuje arba savo sultyse
  • Kelios morkos
  • Makaronai
  • Citrina
  • Galima įspausti skiltelę česnako

Makaronus verdame 5 min. Keptuvėje apkepame morkas su tunu. Įspaudžiame skiltelę česnako.  Apšlakstome citrinos sultimis. Keptuvės turinį supilame į nukoštus makaronus. (Patiekalo pagaminimo trukmė iki 10 min. Kaina – trims asmenims – iki 3 eur. + Jūsų mėgstamas vynas arba alus, vaikams – sultys). 

Bon apetyt!